Necessitem:
(per unes 4 persones)
2 o 2'5 kg.de faves (millor de la varietat "muchamiel")1 manat d'alls tendres
3 o 4 fulles de bleda
un tros de cansalada viada
un tros de botifarra negra
oli
sal
pebre negre
unes fulles de menta (opcional)
Com ho fem?
Preparem els ingredients. Les faves fetes amb la seva pell són un menjar molt preuat que s'acostuma a fer a la Segarra.
Rentem les faves a raig d'aixeta.
Traiem el fil dels costats amb un ganivet i tallem les faves a trossos.
Tallem les fulles de bleda que ens ajudaran a estovar les faves.
Quan tinguem l'aigua bullint ben fort hi tirem les faves, la menta i les fulles de bleda i ho deixem coure uns 25 minuts. Quan estiguin les escorrem i les reservem.
Mentrestant tallem a tires la cansalada,
i la sofregim amb una mica d'oli, molt poc perquè la cansalada ja en deixarà anar.
Tallem l'all menudet i el fem enrossir amb la cansalada.
De seguida hi tirem la botifarra tallada a trossos i li fem donar un tomb.
Ara ja hi podem afegir les faves que hem escorregut i les deixem que facin xup-xup durant uns 20 minuts, vigilant que no s'enganxin.
No las he probado, con piel, supongo, que quedan, más sabrosas, también, lo probaré… Un abrazo
ResponEliminaNos gustan mucho con piel cuando son muy tiernas. Si el grano está más hecho tienen otro sabor, pero siguem estando buenísimas.
EliminaA la terra alta, a casa els avis, també les menjàvem així, i potser afegint ceba al sofregit
ResponEliminaSegurament que la ceba li dona molt bon gust.
Elimina