Necessitem:
(per unes 4 persones)
2 pits de pollastre petits o 1 de gros (també es poden fer de peix, pernil...)
1 ceba
50 grs. de farina
50 grs de mantega o bé oli
1/2 litre de llet
1 ou
pa ratllat
sal
pebre
nou moscada
nou moscada
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Tallem el pit de pollastre a daus petits. També es pot fer amb restes de pollastre rostit, bullit o altres ingredients: peix, pernil...
Sofregim la ceba en una cassola amb una mica d'oli i afegim el pollastre. Si és cru el deixarem coure. Hi posem sal i pebre i ratllem, amb al ganivet, una mica de nou moscada.
Hi tirem la farina.
La remenem perquè es cogui una mica i perdi el gust de farina.
Ara hi tirem la llet a poc a poc, remenant sense parar, i esperant que s'absorbeixi abans de tornar-n'hi a tirar.
No podem deixar de remenar.
Ho deixarem bullir uns 10 minuts. Ha d'espessir a base de coure, no de tirar-hi farina.
Ho trinxem tot plegat amb el minipimer.
Ho estenem en una safata perquè es refredi. Quan sigui fred ho fiquem a la nevera. Si és ben fred va millor per donar forma a les croquetes.
Si no es volen fer croquetes posem la massa en platets individuals i escampem formatge ratllat pel damunt i ho gratinem. Tenim el que en diem "platillo"
Si el que volem son croquetes agafem una mica de massa i li donem la forma de croqueta amb dues culleres soperes, la passem per ou batut i per pa ratllat i ja les tenim a punt per fregir en oli ben calent. També les podem congelar.
Amb aquestes quantitats surten unes 20 croquetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada