dimarts, 22 d’abril del 2014

Estofat de vedella

Necessitem:
(per unes 4 persones)
1/2 kg. de carn de vedella
4 patates grossetes
2 pastanagues 
4 escarxofes
1 ceba 
2 grans d'all
julivert
oli
sal 
pebre negre
1 fulla de llorer

Com ho fem?
Per aquesta recepta ens anirà molt bé fer servir l'olla a pressió o olla ràpida ja que se'ns reduirà molt el temps de cocció.

Comencem daurant la carn a l'olla on hi tindrem oli ben calent.
Ara hi podem tirar la ceba i els alls trinxats. Li fem donar uns tombs a foc viu.

Mentrestant posem un caçó amb aigua al foc per tal que la tinguem a punt quan l'hàgim de menester. Hi podem posar un dau de caldo concentrat perquè sigui més gustós.
Afegim el julivert i la fulla de llorer remenant sovint perquè no se'ns enganxi. Posem sal i pebre.

Ara hi tirem l'aigua fins que se'ns cobreixi ben bé la carn. Tapem l'olla i la deixem bullir. Passada una 1/2 hora l'apartem del foc i, quan ha perdut el vapor, l'obrim.
Hi posem les verdures i mirem si li falta aigua. Tapem altra vegada i hi deixem coure uns 15 minuts més.
Aquesta recepta pot ser plat únic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada